SBS Topmenu

Tom-Wildenburg

De vaarervaring van Tom Wildenburg

een prachtige tocht met een heerlijk zonnetje en een uitzicht over ons land dat je zelden van zo hoog, en toch zo dichtbij kunt meemaken

Een wintertocht met een luchtballon: wauw! Dat had ik nog nooit gedaan. Op een zeer koude zaterdagmorgen begin 2012 reden we in de terreinwagen van Special Balloon Services naar het veld vanwaar de ballon zou opstijgen. De daken van de huizen waren wit en het veld hard bevroren. Een ballonvaart had ik wel eens gemaakt en ik wist dus hoe adembenemend mooi het was daarboven en wat een serene rust er heerst. Maar eerst moesten we maar eens de lucht in komen.

Met een zeer behendige ballonvaarder en zijn team was al rap de ballon volgeblazen en klaar voor vertrek. Gewapend met een flesje kruidenbittter stonden we gemutst en wel in de ballon. We maakte vaart omhoog en al snel werden de witte daken al maar kleiner en keken we uit over een wit Nederland.

Omdat de lucht heerlijk ijl was en kraakhelder konden we vele kilometers ver zien. Zelfs de bevroren oevers van het Veluwemeer waren tegelijkertijd te zien met de horizon van Utrecht, terwijl we over de Veluwe heen vlogen. Prachtig om te zien was ook de militaire luchtmachtbasis bij Nieuw Milligen dat in de sneeuw met zijn radartoren eruit zag alsof ze uit suikergoed was gemaakt. Al met al een prachtige tocht met een heerlijk zonnetje en een uitzicht over ons land dat je zelden van zo hoog, en toch zo dichtbij kunt meemaken. Een unieke ervaring!

Tom Wildenburg
directeur/eigenaar Graphic
www.graphic.nl

Bekijk ook de fotovideo van deze ballonvaart Boek een Special Balloon Vaart!

 

, ,

Comments are closed.
UA-33731266-1